Canal de la Dreta

Descripció: La construcció hidràulica va ser realitzada al 1859 per Eusebi Soler, de la qual motivà el creixement econòmic i demogràfic de la població. El cultiu de secà va donar pas a l’agricultura de regadiu. Les filtracions i l’augment de l’aigua, que inundà els camps pròxims, va ser un impediment per a les tasques agrícoles. D’aquí l’inici de la construcció de pous artesians.

La nit del 8 de gener de 1932, un grup d’anarcosindicalistes armats van intentar assaltar el camp de l’aviació. Pel fracàs en les directrius, principalment, les noies van llançar unes quantes bombes al canal.

Davant el temor de l’alçament militar, que propicià la Guerra Civil(1936-1939), i la defensa dels tres aeròdroms existents al Prat, el responsable de l’aeròdrom Canudas i aviador Felip Díaz Sandino, arran dels contactes amb grups anarquistes de Barcelona i del Prat de Llobregat, va fortificar de milicians les dependències de l’aeròdrom.

El 19 de desembre de 1936, el Prat amb Vilaboi l’actual Sant Boi, decideixen conjuntament col·lectivitzar el Canal de la Dreta i elaborar el seu reglament.

Comments are closed.